Bonitering.

NORSK MINIATYRHUNDKLUBB AVHOLDER DOBBEL UTSTILLING  9 OG 10. JUNI 2012 I ØSTLANDS OMRÅDET.

RASEN TSJEKKISK ROTTEHUND/PRAZSKY KRYSARIK SKAL AVHOLDE BONITERING, RASESPESIAL, ÅRSMØTE, MEDLEMS RASEMØTE OG SOSIAL SAMLING MED FEST 9-10. JUNI-12. VELKOMMEN!

Invitasjon

Påmeldingsskjema

Bonitering er den Tsjekkiske rase klubbens avls godkjenning som gjøres etter at hunden er fylt ett år. Det er forskjellige graderinger en hund kan bli godkjent i og den må ha fått en første kvalitet på utstilling før endelig godkjenning. Det er et panel av ekspertise på rasen som sammen bedømmer om hunden blir godkjent eller ikke. Det er mange graderinger på et bedømnings skjema som skal fylles ut. Hunden blir målt, veid, farge/pigmentering, ører, hodeform, tenner, kroppsbygning osv blir nøye vurdert og hunden skal mønstres og fotograferes. Etter nøye vurdering blir hunden "klassifisert slik";

Godkjent og kan brukes mot alle andre boniterte hunder.

Godkjent men kan bare brukes med hunder den Tsjekkiske raseklubber anbefaler for deg.

Ikke godkjent for avl.

Bruker man en hund i avl i Tsjekkia før den er bonitert eller med en annen hund som ikke er bonitert kan en ikke boniteres tispen senere og få stamtavle på valpene. Dette blir litt komplekst i Norge da vi er medlem av NKK/FCI og har samme regler som CMKU med NKK stamtavler. I Norge behøver vi heller ikke søke ved parring eller å melde valpekull til KPPPK, kun registrere valpene i NKK.

Vi har ett samarbeide med den Tsjekkiske Raseklubben (KPPPK) om bonitering